18 Şubat 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Malzemeler
 3 Yumurta
1,5 su bardagi şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet havuç
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
Havucu sotelemek için
 
Yarım su bardağı şeker
Hazırlanışı
 Havuçlar rendelenir yarım su bardağı şeker ile tavaya alınır pişirilir.
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır köpürene kadar çırpılır,süt,sıvı yağ ilave edilir karıştırılır.
Ardından sotelenen ve soğuyan havuç,tarçın,ceviz eklenir karıştırılır.
Un,kabartma tozu ve vanilya sıvı karışıma eklenir iyice karıştırılır.Yağlanmış kalıba hamur boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Ben minik kek kalıpları kullandım

11 Şubat 2013 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA

 Malzemeler 
5 adet yumurta
1 su bardagi+ 2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardagi+ 2 yemek kaşığı sùt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
 Üzeri için
2 kutu krema (400 ml)
1 adet vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yada 1 paket krem$anti
1 paket çikolata sos
Hazırlanışı
 Yumurta ve şekeri mikserde köpùrene kadar çırpılır
Sùt,sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın 1 su bardağını ayırın.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edin, karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dokùp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  Çikolata sosu ùzerindeki tarife göre pişirin.Arada karıştırarak iyice soğutun (ùzeri kabuklanmasin)
Kremala, pudra şekeri ve vanilyayi mikserle koyulaşana kadar çırpın
Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ayırdığınız 1 su bardağı sosu ùzerine gezdirin .
Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi kekin üzerine sürün
 Çikolata sosu kremşantinin üzerine gezdirin.Dolata 3-4 saat dinlendirin servis edin.

8 Şubat 2013 Cuma

PİZZA POĞAÇA



Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarisi ùzeri için ayirin)
1 su bardağı ılık sùt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1 yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un 
 Üzeri için
İsteğe bağlı, domates, peynir, yeşil biber, sucuk, sosis, zeytin
Öncelikle ılık sùt ve su hamur yoğurma kabına alınır, içine maya, tuz ve şeker ekleyip karıştırarak mayayı eritin.
Diğer mlazemeleride ekleyip kulak memesi yumuşalkığında bir hamur hazırlayın 20 dakika dinlendirin.
Sonra yumurtadan biraz bùyùk bezeler alıp, elinizle ortasına bastırarak havuz gibi açın.
Üzerine iç malzemelerini koyup yumurta sarisini sùrùn.önceden ısıtılmış 200derece firinda pişirin.

5 Şubat 2013 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Haşhaşlı çöreğin tarifi bana ait, malzemeler genelde sade olur ama ben bu şekilde yapıyorum
 yumuşacık lezzetli oluyor
Malzemeler
 3 yumurtanın akı
1,5 su bardagi ılık sùt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un
Tuz 
Üzeri için
Yumurta sarısı 
Hamuru açmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
İçi için, kavrulmuş haşhaş sıvı yağ ile karıştırılır (paketlerde hazır olarakda satılıyor)

   İlk olarak ılık  sùt, maya ve toz şeker hamur yoğurma kaba alıp mayayı eritin.
Su, sıvı yağ,tuz ve yumurta akını ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave eleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın (hafif ele yapışan kıvamda)
Üzerini örtùp yarım saat hamuru mayalandırın
Hamuru dört parçaya bölün.Sıvı yağa elinizi batırıp hamuru iyice açın, ùzerine haşhaşlı karışımı sürüp, rulo  sarın ùç parmak kalınlığda kesin.
Yagğanmış fırın tepsisine biraz aralıklarla dizin üzerlerine yumurta sarısı sùrùp, 20 dakika tepside 
mayası yapın önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirin.
Fırından çıkınca tepsinin ùzerini nemli bir bez ortùn, yumuşacik olacaktir