2 Mayıs 2013 Perşembe

KIRMIZI KADİFE PASTA (Red Velvet Cake)


Kırmızı kadife pasta, Amerika'da çok sık yapılıyormuş.
Uzun bir süre kırmızı kadife kek tarifi aradım, fakat en sonunda bulduğum tüm tariflerin bir karışımı olan bu tarifi yaptım.
Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı sùt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası toz yada sıvı ( ben sıvı kullandim) fakat kullandığım markadan rengi kırmızıdan
 çok pembe oldu
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çimdik tuz
Un normal kek hamurundan sıvı olmalı kek hamuru)
Buttermilk*
Krema için
1 kutu krema
200 gram labne peyniri
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 poşet toz krem şanti
Tarif için buttermilk gerekiyor. Buttermilk Türkiye'de ne yazıkki bulunmuyor. Fakat evde yapılması çok kolay. Bu tarif için ; 1.5 su bardağı ılık süt'ün içerisine, 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip 5-10 dk bekletiyoruz ve buttermilkimiz hazır
Yapılışı
Önce şeker ve yumurtaları iyice çırpıp kabartıyoruz. Sonra, sıvı yağ ve buttermilki (sùtùn içerisine sirkeyi katarak hazırlanan karışımı) ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.Unu, kakao, vanilya, gıda boyası ve karbonatı da ekleyip yavaş yavaş çırpıyoruz. 

 Kelepçeli kalıba hazırladığımız bu hamuru döküyoruz. Önceden 170 derece ile ısıtılmış fırına pişiriyoruz. 

Kek iyice soğuduktan sonra, üstünde oluşan bombeyi kesip pastanın üstünü düzlüyoruz. (Kestiğimiz parçayı daha sonra kekimizi süslerken kullanacağız) Daha sonra keki ikiyi bölüyoruz.

Başka bir kapta krema ve pudra şekerini koyulaşana kadar çırpıp, ardından labne peynirini ve en son toz kremşantiyi dökùp çırpıyoruz.Buzdolabında 30 dk kadar bekletiyoruz. 

Dinlendirdiğimiz bu kremanın bir kısmını ara kata sürüp, kalan kısmı ile de kekimizin üstünü ve yanlarını kaplıyoruz. 

Pastanın üst kısmından çıkan, ayırdığımız keki, robotta toz haline getirip, pastanın üstüne ve kenarlarına yapıştırarak kadife gibi bir görüntü elde ediyoruz.
(Bir gece önceden yaparsanız pasta daha iyi olur)