Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi (içinde 48 tane oluyor)
3 paket kremşanti
1 büyük kase vişne (konserve vişnede olabilir)
2 su bardagi vişne suyu
2 kaşık nişasta
Bisküvileri ıslatmak için
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Kalpli kelepçeli kalıbın ilk katını oluşturmak için kedidili bisküvileri süte batırıp diziyoruz.
Boş yer kalmayacak şekilde
Üzerine kremşantiyi çırpıp sürüyoruz, ikinci katı için tekrar bisküvileri süte batırıp diziyoruz tekrar kremşanti sürüyoruz
Üçüncü katı içinde bisküvileri dizip üzerine vişneleri serpiyoruz.
Vişne suyunu nişasta ile pişirip soğutuyoruz
Soğuyunca vişnelerin üzerine sosu döküp, kalıptan çıkartıyoruz
Kalan kremşanti ile süslemesini yapıyoruz, dolapta bir gece dinlendirilip servis edilirse daha gùzel oluyor.
AFIYET OLSUN
3 paket kremşanti
1 büyük kase vişne (konserve vişnede olabilir)
2 su bardagi vişne suyu
2 kaşık nişasta
Bisküvileri ıslatmak için
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Kalpli kelepçeli kalıbın ilk katını oluşturmak için kedidili bisküvileri süte batırıp diziyoruz.
Boş yer kalmayacak şekilde
Üzerine kremşantiyi çırpıp sürüyoruz, ikinci katı için tekrar bisküvileri süte batırıp diziyoruz tekrar kremşanti sürüyoruz
Üçüncü katı içinde bisküvileri dizip üzerine vişneleri serpiyoruz.
Vişne suyunu nişasta ile pişirip soğutuyoruz
Soğuyunca vişnelerin üzerine sosu döküp, kalıptan çıkartıyoruz
Kalan kremşanti ile süslemesini yapıyoruz, dolapta bir gece dinlendirilip servis edilirse daha gùzel oluyor.
AFIYET OLSUN
2 yorum:
Ellerine sağlık hanife nefis bir pasta olmuş.
<<arkadasim ayni pastanedeki pastalar gibi olmus sekline bayildim eminim tadida nefistir arzu kocadurmus
Yorum Gönder