28 Ocak 2013 Pazartesi

ELMALI KEK

Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 su bardağı un
2 adet elma
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmalar soyulur kùp kùp doğranıp bir kaba alınır üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve tarçın eklenir karıştırılır.
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır.
Sıvı yağ, portakal suyu ve vanilya eklenir çırpmaya devam edilir.
Unu, kabartma tozunu ve ceviz ilave edilir karıştırılır
Yağlanmış kalıba hamurun üçte birini dökülür, üzeri düzeltilir.
Elmanın yarısı harcın üzerine dökülür.Kalan hamurun yarısı elmanın ùzerine dökülür düzeltilir
Tekrar kalan elma ve harcıda kalıba dökülür önceden ıstılmış 170 dereceli fırında pişirilir.

2 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Ellerine sağlık hanife bir dilim kekden aldım canım benim:)Bloğun hayırlı olsun blog alemine hoş geldin.Sevgiler

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

elmayı keke bende çok yakıştırırım harika olur :) ellerinize sağlık