11 Şubat 2013 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA

 Malzemeler 
5 adet yumurta
1 su bardagi+ 2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardagi+ 2 yemek kaşığı sùt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
 Üzeri için
2 kutu krema (400 ml)
1 adet vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yada 1 paket krem$anti
1 paket çikolata sos
Hazırlanışı
 Yumurta ve şekeri mikserde köpùrene kadar çırpılır
Sùt,sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın 1 su bardağını ayırın.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edin, karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dokùp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  Çikolata sosu ùzerindeki tarife göre pişirin.Arada karıştırarak iyice soğutun (ùzeri kabuklanmasin)
Kremala, pudra şekeri ve vanilyayi mikserle koyulaşana kadar çırpın
Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ayırdığınız 1 su bardağı sosu ùzerine gezdirin .
Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi kekin üzerine sürün
 Çikolata sosu kremşantinin üzerine gezdirin.Dolata 3-4 saat dinlendirin servis edin.

3 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Hanifecim iadeyi ziyarete geldim hem
de çok sevdiğim bir pasta ile karşılaştım.Ellerine sağlık,her zaman beklerim sevgiler...

bir kase lezzet dedi ki...

canım 4. üyen benim hayırlı olsun.
ellerine sağlık huzurlu tarif girmeler gülüm bekler lezzetlin senide:)

arzu kocadurmus dedi ki...

hanifecigim yeni tarifleri lezzetlerini bekliyoruz canim yaraticiligina guveniyoruz canim gozlerimiz yollarda canim arzu