18 Şubat 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Malzemeler
 3 Yumurta
1,5 su bardagi şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet havuç
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
Havucu sotelemek için
 
Yarım su bardağı şeker
Hazırlanışı
 Havuçlar rendelenir yarım su bardağı şeker ile tavaya alınır pişirilir.
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır köpürene kadar çırpılır,süt,sıvı yağ ilave edilir karıştırılır.
Ardından sotelenen ve soğuyan havuç,tarçın,ceviz eklenir karıştırılır.
Un,kabartma tozu ve vanilya sıvı karışıma eklenir iyice karıştırılır.Yağlanmış kalıba hamur boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Ben minik kek kalıpları kullandım

4 yorum:

hanife dedi ki...

Elinize sağlık kek çok güzel görünüyor bloğunuzu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...
Bu arada benimde adım hanife:)))

derya SEZGİN dedi ki...

Canım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşle rime uğramak istedim,sevgiler..Kek nefis ellerine sağlık...

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

süper, havuçlu keki çok severim çok hafif oluyor ellerinize sağlık

Derya BARIN dedi ki...

Ellerine sağlık hanifem havuçlu kek bizim evde çok sevilir