Haşhaşlı çöreğin tarifi bana ait, malzemeler genelde sade olur ama ben bu şekilde yapıyorum
yumuşacık lezzetli oluyor
yumuşacık lezzetli oluyor
Malzemeler
3 yumurtanın akı
1,5 su bardagi ılık sùt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un
Tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hamuru açmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
İçi için, kavrulmuş haşhaş sıvı yağ ile karıştırılır (paketlerde hazır olarakda satılıyor)
İlk olarak ılık sùt, maya ve toz şeker hamur yoğurma kaba alıp mayayı eritin.
Su, sıvı yağ,tuz ve yumurta akını ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave eleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın (hafif ele yapışan kıvamda)
Üzerini örtùp yarım saat hamuru mayalandırın
Hamuru dört parçaya bölün.Sıvı yağa elinizi batırıp hamuru iyice açın, ùzerine haşhaşlı karışımı sürüp, rulo sarın ùç parmak kalınlığda kesin.
Yagğanmış fırın tepsisine biraz aralıklarla dizin üzerlerine yumurta sarısı sùrùp, 20 dakika tepside
mayası yapın önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirin.
Fırından çıkınca tepsinin ùzerini nemli bir bez ortùn, yumuşacik olacaktir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder