Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek
1 poşet toz şanti
1 paket çikolata sos
1 paket vanilya
Hazırlanışı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek
1 poşet toz şanti
1 paket çikolata sos
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Süt ve un tencereye alınır iyice çırpılır şeker ilave edilir ve ocakta koyulaşana kadar karıştırılır.
Ocaktan aldıktan sonra 3 dakika mikserle çırpılır.
Muhallebi ılınınca toz şanti ve vanilya ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Etimekler biraz iri parçalar halinde kırılır ve muhallebiye ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan karışım kuplara paylaştırılır.
Çikolata sos üzerindeki tarife göre hazırlanır profiterolün üzerine dokùp, isteginize gore ùzerini sùsleyebilirsiniz
Dolapta 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
Ocaktan aldıktan sonra 3 dakika mikserle çırpılır.
Muhallebi ılınınca toz şanti ve vanilya ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Etimekler biraz iri parçalar halinde kırılır ve muhallebiye ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan karışım kuplara paylaştırılır.
Çikolata sos üzerindeki tarife göre hazırlanır profiterolün üzerine dokùp, isteginize gore ùzerini sùsleyebilirsiniz
Dolapta 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
3 yorum:
Çok severim nefis oluyor ellerine sağlık hanife
Kolay ve leziz ellerine sağlık canım
sevgiler...
çok pratikmiş gerçekten :) ellerinize sağlık
Yorum Gönder